Nl

Organisatie

Jaarverslag

Het stichtingsbestuur stelt elk jaar een jaarverslag op waarmee transparantie wordt betracht over de activiteiten die het museum onderneemt. Via onderstaande links vind je het meest actuele jaarverslag, alsook de ANBI Publicatie.

Jaarverslag 2022

ANBI Publicatie

Management

Gustaaf van Gaalen (bedrijfsvoerder)
Marjonne Kube (conservator)

Beleid en doelstellingen

Beleidsplan

Voor de periode 2021 - 2024 is door het stichtingsbestuur een beleidsplan vastgesteld.

Bekijk het Beleidsplan

Doelstelling

Het verwerven, beheren en exploiteren van een centrale vestiging ten dienste van het streek- en tuinbouwhistorisch werk in het Westland, alsmede alle overige zaken die met de streek- en tuinbouwhistorie verband houden of daaraan bevorderlijk kunnen zijn, en het anderszins scheppen van mogelijkheden tot het ontwikkelen van activiteiten ten behoeve van het hiervoor omschreven doel.

Beloningsbeleid
Voor de 7 bestuurders en de ± 100 vrijwilligers is er geen beloningsbeleid (pro deo werk). Het beloningsbeleid voor de beroepskrachten is gebaseerd op het Personeelsreglement van het museum.

Fairtrade
Het Westlands Museum steunt het initiatief van de gemeente Westland om fairtrade gemeente te worden. Wij hebben daartoe onze inkopen verduurzaamd door fairtrade producten in te kopen en te gebruiken. Hiermee draagt het Westlands Museum actief bij aan het behalen en daarna behouden van de titel ‘Westland Fairtrade gemeente’.

Kunst
Wij werken samen met de initiatiefgroep 'Meer kunst in het Westland', die zich inzet voor presentaties van aan het Westland-gerelateerde kunst.

Bezoek Westland
Wij zijn partner van Stichting Bezoek Westland, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de toeristische marketing en promotie van het Westland. Op de website BezoekWestland.nl vind je alle activiteiten en uitstapjes die in het Westland zijn te doen.

Vacature Coördinator publiekszaken

Voor als je een hele leuke, afwisselende baan zoekt.

Ons museum is dé plek om kennis te maken met de geschiedenis van het Westland met ruime aandacht voor Westlandse kunst en een unieke historische tuin. Voor groepen - particulier en zakelijk - organiseren wij met onze vrijwilligers feesten, bijeenkomsten en activiteiten. Voor de organisatie hiervan zoeken wij een professionele

Coördinator publiekszaken
(24 uur)

Het is een leuke afwisselende functie waarin je binnen een klein, professioneel team werkt en in contact komt met verschillende mensen: vrijwilligers, bezoekers, bedrijven enz.

Interesse? Kijk hier

 

Vacatures vrijwilligerswerk

Het Westlands Museum kan niet draaien zonder de hulp van de meer dan 90 vrijwilligers. Er zijn vele werkzaamheden, variërend van gastheer/-vrouw tot tuinmedewerker en van cateringmedewerker tot objectenregistratie. Ook zin om een steentje bij te dragen aan het museum? Kijk hieronder voor de openstaande vacatures. Zie je jouw functie er niet bij staan, maar wil je toch eens kijken of er een passende vrijwilligersjob is? Neem contact met ons op en we bekijken dan samen de mogelijkheden.

Vacatures

Medewerker catering

Rondleider

Gastvrouw/-heer

Specialist fruitboomverzorging

Tuinvrijwilliger

Kippenverzorger

Fotograaf

specialist Touchscreens