Nl

Organisatie

Beleid en doelstellingen

Beleidsplan

Voor de periode 2021 - 2024 is door het stichtingsbestuur een beleidsplan vastgesteld.

Bekijk het Beleidsplan

Doelstelling

Het verwerven, beheren en exploiteren van een centrale vestiging ten dienste van het streek- en tuinbouwhistorisch werk in het Westland, alsmede alle overige zaken die met de streek- en tuinbouwhistorie verband houden of daaraan bevorderlijk kunnen zijn, en het anderszins scheppen van mogelijkheden tot het ontwikkelen van activiteiten ten behoeve van het hiervoor omschreven doel.

Beloningsbeleid
Voor de 7 bestuurders en de ± 90 vrijwilligers is er geen beloningsbeleid (pro deo werk). Het beloningsbeleid voor de twee stafleden(1,8 fte) is gebaseerd op de ‘CAO gemeenten’.

Fairtrade
Het Westlands Museum steunt het initiatief van de gemeente Westland om fairtrade gemeente te worden. Wij hebben daartoe onze inkopen verduurzaamd door fairtrade producten in te kopen en te gebruiken. Hiermee draagt het Westlands Museum actief bij aan het behalen en daarna behouden van de titel ‘Westland Fairtrade gemeente’.

Kunst
Wij werken samen met de initiatiefgroep 'Westlands Kunstmuseum', die zich inzet voor meer kunst in het Westland. Dat laatste is ook de naam van hun website, waar informatie is te vinden over hun visie en beleidsplan.

Bezoek Westland
Wij zijn partner van Stichting Bezoek Westland, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de toeristische marketing en promotie van het Westland. Op de website BezoekWestland.nl vind je alle activiteiten en uitstapjes die in het Westland zijn te doen.

Jaarverslag

Het stichtingsbestuur stelt elk jaar een jaarverslag op waarmee transparantie wordt betracht over de activiteiten die het museum onderneemt. Via onderstaande link vind je het meest actuele jaarverslag.

Jaarverslag 2020

Vacatures vrijwilligerswerk

Het Westlands Museum kan niet draaien zonder de hulp van de meer dan 90 vrijwilligers. Er zijn vele werkzaamheden, variërend van gastheer/-vrouw tot tuinmedewerker en van cateringmedewerker tot objectenregistratie. Ook zin om een steentje bij te dragen aan het museum? Kijk hieronder voor de openstaande vacatures. Zie je jouw functie er niet bij staan, maar wil je toch eens kijken of er een passende vrijwilligersjob is? Neem contact met ons op en we bekijken dan samen de mogelijkheden.

Vacatures

Medewerker catering

Rondleider

Gastvrouw/-heer

Specialist fruitboomverzorging

Tuinvrijwilliger

Kippenverzorger