Nl

Exposities

150 jaar Nieuwe Waterweg

VERLENGD T/M ZONDAG 21 AUGUSTUS

In 1872 werd de 'Nieuwe Rotterdamsche Waterweg' na 9 jaar officieel officieel geopend. Deze door ingenieur Pieter Caland ontworpen waterverbinding maakte Rotterdam beter bereikbaar van en naar zee.

Deze expositie geeft een overzicht van de ontwikkeling van de Maasmonding vanaf de Romeinse tijd tot en met de 21ste eeuw. Met een prachtige verzameling reconstructietekeningen en oude kaarten van het gebied laten we zien hoe over een periode van 2.000 jaar het gebied veranderd is.

Van twee particuliere verzamelaars kunnen we tientallen originele oude topografische kaarten laten zien van de 17e eeuw tot in de moderne tijd. De geschiedenis van de Maasmonding is bepalend geweest voor het ontstaan ​​van het Westland. In het begeleidend verhaal wordt dat toegelicht.

Vaste expositie

In de vaste expositie neemt het museum je mee naar de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de 18e eeuw en naar anno nu. Hoe is het Westland ontstaan en hoe heeft het kunnen uitgroeien tot het grootste glastuinbouwgebied van de wereld? Maak kennis met tuindersfamilies uit verleden en heden en laat je meenemen in deze tijdreis.

Een deel van de vaste expositie
Een deel van de vaste expositie / foto Westlands Museum

Historische tuin

In de historische tuin achter het museum kan je heerlijk rondlopen tussen de bloemen, groenten en fruitbomen. Je ziet hoe de tuinbouw zich ontwikkelde in de periode 1700 tot aan nu. Onze vrijwilligers doen elke dag hun best om de tuin er op zijn mooist uit te laten zien. Neem een kijkje in het kruidenhoekje, in een oude druivenkas, bij de fruitmuur of bij de kippen en konijnen. 

Druiven
Druiven / foto Westlands Museum