Nl

Exposities

Oorlog. Wat zou jij doen?

9 juni 2020 t/m december 2020

Op de bovenverdieping van het museum (met trap of lift bereikbaar) én in de Wagenschuur komt een nieuwe tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in het Westland. Dit vanwege '75 jaar bevrijding'. Deze expositie zou aanvankelijk 17 april geopend worden, maar dit is vanwege het coronavirus uitgesteld. Nadere informatie volgt.

Vaste expositie

In de vaste expositie neemt het museum je mee naar de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de 18e eeuw en naar anno nu. Hoe is het Westland ontstaan en hoe heeft het kunnen uitgroeien tot het grootste glastuinbouwgebied van de wereld? Maak kennis met tuindersfamilies uit verleden en heden en laat je meenemen in deze tijdreis.

Een deel van de vaste expositie
Een deel van de vaste expositie / foto Westlands Museum

Historische tuin

In de historische tuin achter het museum kan je heerlijk rondlopen tussen de bloemen, groenten en fruitbomen. Je ziet hoe de tuinbouw zich ontwikkelde in de periode 1700 tot aan nu. Onze vrijwilligers doen elke dag hun best om de tuin er op zijn mooist uit te laten zien. Neem een kijkje in het kruidenhoekje, in een oude druivenkas, bij de fruitmuur of bij de kippen en konijnen. 

Druiven
Druiven / foto Westlands Museum