Nl

Praktische informatie

Ga je het Westlands Museum bezoeken en wil je je bezoek voorbereiden? Hieronder vind je praktische informatie over ons museum, openingstijden, entreeprijzen en speciale voorzieningen voor bezoekers met een beperking.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag van 13:00 - 17:00 uur

Op officiële feestdagen en maandagen zijn wij gesloten. Dat geldt dus (ook) voor Bevrijdingsdag (zondag 5 mei) en Hemelvaartsdag (donderdag 9  mei).

Kopkas
Kopkas / foto Westlands Museum

Adres en route

Middel Broekweg 154
2675 KL
Honselersdijk
Je kunt voor de deur parkeren (gratis), op ons eigen parkeerterrein.

Routebeschrijving vanuit Delft - Rotterdam

Rijdend op de snelweg A13, richting Den Haag neem je de afslag nr. 7. Den Haag zuid / Hoek van Holland / Naaldwijk. Bij het 2e stoplicht sla je rechtsaf, je rijdt dan de A4 op (richting Rotterdam). Vanuit hier volg je de route hieronder (vanuit Amsterdam – Leiden).

Routebeschrijving vanuit Amsterdam - Leiden

Rijdend op de snelweg A4 richting Rotterdam, neem je afslag nr. 12. Je volgt op deze afslag de route Den Haag-Zuid. Bij het 2e stoplicht sla je linksaf de N222 op, richting Kwintsheul. Bij de tweede rotonde ga je rechtsaf de Zwethlaan op. Rij door tot het einde (ongeveer 2 km). Aan het eind kom je bij de Middel Broekweg (T-splitsing). Hier ga je rechtsaf. Na 300 meter vind je rechts het museum.

Routebeschrijving vanuit Beneluxtunnel

Rijdend op de snelweg A4 richting Amsterdam, neem je afslag nr. 12 (Den Haag-Zuid). Bovenaan de afslag bij de stoplichten linksaf. Bij het 3e stoplicht sla je linksaf de N222 op, richting Kwintsheul. Bij de tweede rotonde ga je rechtsaf de Zwethlaan op. Rij door tot het einde (ongeveer 2 km). Aan het eind kom je bij de Middel Broekweg (T-splitsing). Hier ga je rechtsaf. Na 300 meter vind je rechts het museum.

 

Route openbaar vervoer

Voor het museum stopt elk kwartier buslijn 30 van EBS (halte: Westlands Museum). Deze bus rijdt van Naaldwijk via Rijswijk naar Den Haag-Leidschenveen en Zoetermeer vice versa.

Plan route via 9292OV

Entreeprijzen

Volwassenen € 7,00
Kinderen 0 t/m 17 jaar gratis
Museumkaart bij individueel bezoek gratis
Donateurs en bedrijfsvrienden gratis
   

Bij groepen van 10 of meer betalende personen geldt een gereduceerd tarief van € 6,00 per persoon. (bezoekers in de groep die gratis naar binnen kunnen tellen niet mee als betalend persoon)

Ook donateur worden?

Krenten in de druivenkas
Krenten in de druivenkas / foto Westlands Museum
Foyer
Foyer / foto Westlands Museum

Toegankelijkheid

Het museum is volledig rolstoel- en rollatortoegankelijk, met uitzondering van het informatiecentrum en de speelzolder. De expositie op de bovenverdieping is per lift bereikbaar en er is een invalidentoilet aanwezig. Er zijn in het museum twee (eenvoudige) rolstoelen en twee rollators aanwezig. Als je daar gebruik van wilt maken, kan je het beste vooraf reserveren (gratis).

Voor eventuele begeleiders geldt het reguliere entreetarief. Dat geldt niet voor begeleiders van een verzorgingstehuis die meegaan om een rolstoel te duwen: zij kunnen gratis naar binnen.

Huisregels

Voor een bezoek aan het museum gelden een aantal huisregels, zodat elke optimaal kan genieten van zijn van haar museumbezoek.

Lees onze huisregels