Nl

Groepen

Rondleidingen

Groepen van minimaal 10 personen kunnen een rondleiding aanvragen. Een ervaren gids leidt je dan in een uur door het museum en vertelt interessante achtergronden. Op dit moment is de volgende rondleiding beschikbaar:

  • Rondleiding streek- en tuinbouwhistorie: de rondleider neemt je mee door de vaste expositie, waar je de Westlandse geschiedenis krijgt uitgelegd, vanaf de Romeinen tot aan het heden. Vervolgens ga je naar de historische veilingzaal, waar je een demonstratie klokveilen krijgt. Daarna bezoek je de prachtige, historische tuin, waar je uitleg krijgt over de ontwikkeling van de tuinbouw vanaf 1700.

Voor een rondleiding betaal je - naast de entree - € 35 voor de gids. Per rondleider kunnen maximaal 20 personen mee. Bij méér personen kan eventueel een tweede rondleider geboekt worden. De rondleidingen zijn niet alleen tijdens reguliere openingsuren mogelijk, maar ook in de ochtenden (9.00 - 13.00 uur, dinsdag t/m vrijdag). Op zondagen worden geen rondleidingen gegeven.

Let op: Bij rondleidingen die deels of geheel buiten de officiële openingstijden worden gegeven, is de Museumkaart of het donateurschap niet geldig als toegang. Je betaalt dan voor alle deelnemers het reguliere groeps-toegangstarief van € 6,00.

VAKANTIERONDLEIDINGEN
Tijdens de schoolvakantieweken organiseren we elke vrijdagmiddag een rondleiding voor individuele bezoekers. Deze rondleiding start om 14.00 uur. Er geldt de normale entreeprijs, maar er zijn geen extra kosten voor de rondleiding. Je kan/hoeft je niet vooraf aan te melden. Maar wel geldt: bij 20 personen is de groep vol.

Rondleiding bedrijf
Rondleiding bedrijf / Beeldarchief Westlands Museum

Bedrijven

Het Westlands Museum biedt uitstekende mogelijkheden voor het houden van vergaderingen, workshops, ‘hei-sessies' en teambuilding. Zo’n bijeenkomst wordt helemaal uniek in combinatie met een museumbezoek onder begeleiding van een ervaren gids, of door deelname aan een leuke activiteit.

Vergaderen en receptie

Het museum biedt faciliteiten aan voor kleine en grote gezelschappen. De ruimtes die beschikbaar zijn:

  • Hooiberg: 10 – 60 personen
  • Veilingzaal: 10 – 42 personen
  • Bestuurskamer: tot 8 personen

Buiten de openingsuren is het mogelijk om het gehele museum af te huren, waardoor tot 140 man ondergebracht kunnen worden.

Het museum heeft WIFI, grote schermen en flipover beschikbaar, en is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Wij verzorgen ook de catering, variërend van een kopje koffie tot een uitgebreid dinerbuffet. Neem voor een offerte op maat contact met ons op.

Prijzen locatieverhuur

Activiteiten en prijzen

Bedrijfsuitje met veilingklok-spel
Bedrijfsuitje met veilingklok-spel / foto Westlands Museum
Bedrijfsuitje in het museum
Bedrijfsuitje in het museum / foto Westlands Museum