Nl

Groepen

Rondleidingen

Groepen van 10 of meer personen kunnen een rondleiding aanvragen. Een ervaren gids leidt je dan in een uur door het museum en vertelt interessante achtergronden. Je kunt een keuze maken uit twee onderwerpen:

  • Rondleiding streek- en tuinbouwhistorie: de rondleider neemt je mee door de vaste expositie en de historische tuin en besluit de rondgang in de historische veilingzaal, waar je een demonstratie klokveilen krijgt.

  • Rondleiding Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw: de rondleider vertelt over de achtergronden van de tijd van de buitenplaatsen. Je bezoekt de expositie, maar ook de baroktuin en de menagerie.

Voor een rondleiding betaal je € 25 (per gids). Per rondleider geldt een maximum van 20 personen. Bij grotere aantallen kan een tweede gids ingehuurd worden.
De rondleidingen zijn niet alleen tijdens reguliere openingsuren mogelijk, maar ook in de ochtenden (9.00 - 13.00 uur, dinsdag t/m vrijdag). Voor grote groepen is de zaterdagmorgen ook een optie. Op zondagen worden geen rondleidingen gegeven.
Let op: Bij rondleidingen die deels of geheel buiten de officiële openingstijden worden gegeven, is de Museumkaart of het donateurschap niet geldig als toegang. Je betaalt dan voor alle deelnemers het reguliere groeps-toegangstarief van € 4,50.

Rondleiding bedrijf
Rondleiding bedrijf / Beeldarchief Westlands Museum

Scholen

Klassen zijn van harte welkom in het Westlands Museum. Met name voor de groepen 6 tot en met 8 bieden wij passende programma’s en rondleidingen. De kinderen leren over hun eigen historie en gaan ook zelf aan de slag. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Kinderen én begeleiding kunnen gratis naar binnen. De enige kosten zijn er voor de gids: € 25. Elke gids kan maximaal 15 kinderen rondleiden, dus bij méér leerlingen is een tweede gids benodigd.

Lesprogramma 'Westlandse buitenplaatsen'

Bewonder, beleef en creëer tijdens een bezoek aan de expositie Buitenplaatsen in het Westlands Museum. Westlandse buitenplaatsen werden in de Gouden Eeuw gebouwd door rijke kooplieden om in de zomer de stinkende stad te ontvluchten. Cultuurweb heeft in opdracht van het museum een educatief project bij deze tijdelijke tentoonstelling ontwikkeld, geschikt voor de groepen 5-8 van het primair onderwijs.

In het museum worden de klassen ontvangen door leden van de familie Goudesteijn. Aan de hand van actieve opdrachtkaarten en met behulp van de digitale ontwerptafels ontdekken de leerlingen de expositie en bewonderen ze het buitenverblijf en de tuinen. Vervolgens creëren de leerlingen met de hele klas vol inspiratie een zelf ontworpen buitenplaats. Vooraf aan het bezoek ontvang je een lesbrief met duidelijke informatie en inspirerende opdrachten ter voorbereiding. Deelnemen kan tot medio maart 2020 en kost €30 per klas.

Aanmelden

Lesprogramma 'Waar komen toch die groenten vandaan?'

In samenwerking met Tomatoworld bieden wij het programma ‘Waar komen toch die groenten vandaan? aan. In dit programma bezoekt de klas eerst het Westlands Museum en gaat vervolgens naar het 300 meter verder gelegen Tomatoworld toe, waar de leerlingen kennis maken met de moderne tuinbouwteelt en -technieken. Dit programma is te boeken via de Westland Natuur & Techniek Web (WNTweb).

Meer info

BSO

Speciaal voor groepen van de buitenschoolse opvang is er een actief programma ontwikkeld waarmee kinderen op speelse wijze leren over de Westlandse historie.

Meer info

Rondleiding klas
Rondleiding klas / foto Westlands Museum
Lesprogramma 'Westlandse buitenplaatsen'
Lesprogramma 'Westlandse buitenplaatsen' / foto Westlands Museum

Bedrijven

Het Westlands Museum biedt uitstekende mogelijkheden voor het houden van vergaderingen, workshops, ‘hei-sessies' en teambuilding. Zo’n bijeenkomst wordt helemaal uniek in combinatie met een museumbezoek onder begeleiding van een ervaren gids, of door deelname aan een leuke activiteit.

Vergaderen en receptie

Het museum biedt faciliteiten aan voor kleine en grote gezelschappen. De ruimtes die beschikbaar zijn:

  • Hooiberg: 10 – 56 personen
  • Educatiezolder: 8 – 40 personen
  • Bestuurskamer: tot 8 personen

Buiten de openingsuren is het mogelijk om het gehele museum af te huren, waardoor tot 140 man ondergebracht kunnen worden.

Het museum heeft WIFI, grote schermen en flipover beschikbaar, en is – op de educatiezolder na – goed toegankelijk voor minder-validen. Wij verzorgen ook de catering, variërend van een kopje koffie tot een uitgebreid dinerbuffet. Neem voor een offerte op maat contact met ons op.

Prijzen locatieverhuur

Ik wil graag een offerte

Bedrijfsuitje met veilingklok-spel
Bedrijfsuitje met veilingklok-spel / foto Westlands Museum
Bedrijfsuitje in het museum
Bedrijfsuitje in het museum / foto Westlands Museum