Nl

Groepen

Zolang de 1,5 meter afstands-regel geldt, is het helaas niet mogelijk om als groep het museum te bezoeken. Er worden ook geen rondleidingen gegeven.

Rondleidingen

DOOR DE CORONAMAATREGELEN KUNNEN WE GEEN RONDLEIDINGEN AANBIEDEN. DAT WORDT PAS WEER MOGELIJK ALS DE '1,5 METER-AFSTAND-REGEL' VERVALLEN IS.

Groepen van minimaal 10 personen kunnen een rondleiding aanvragen. Een ervaren gids leidt je dan in een uur door het museum en vertelt interessante achtergronden. Op dit moment kan je alleen de algemene rondleiding volgen:

  • Rondleiding streek- en tuinbouwhistorie: de rondleider neemt je mee door de vaste expositie en de historische tuin en besluit de rondgang in de historische veilingzaal, waar je een demonstratie klokveilen krijgt.

Voor een rondleiding betaal je - naast de entree - € 25 voor de gids. Per rondleider kunnen maximaal 20 personen mee. Bij méér personen kan eventueel een tweede rondleider geboekt worden. De rondleidingen zijn niet alleen tijdens reguliere openingsuren mogelijk, maar ook in de ochtenden (9.00 - 13.00 uur, dinsdag t/m vrijdag). Op zondagen worden geen rondleidingen gegeven.

Let op: Bij rondleidingen die deels of geheel buiten de officiële openingstijden worden gegeven, is de Museumkaart of het donateurschap niet geldig als toegang. Je betaalt dan voor alle deelnemers het reguliere groeps-toegangstarief van € 5,00.

Rondleiding bedrijf
Rondleiding bedrijf / Beeldarchief Westlands Museum

Scholen

Zolang de 1,5 meter afstandsregel geldt, kunnen wij helaas geen klassen ontvangen.

Klassen zijn van harte welkom in het Westlands Museum. Met name voor de groepen 6 tot en met 8 bieden wij passende programma’s en rondleidingen. De kinderen leren over hun eigen historie en gaan ook zelf aan de slag. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Kinderen én begeleiding kunnen gratis naar binnen. De enige kosten zijn er voor de gids: € 25. Elke gids kan maximaal 15 kinderen rondleiden, dus bij méér leerlingen is een tweede gids benodigd.

Lesprogramma 'Waar komt toch die groente vandaan?'

In samenwerking met Tomatoworld bieden wij het programma ‘Waar komen toch die groenten vandaan? aan. In dit programma bezoekt de klas eerst het Westlands Museum en gaat vervolgens naar het 300 meter verder gelegen Tomatoworld toe, waar de leerlingen kennis maken met de moderne tuinbouwteelt en -technieken. Dit programma is te boeken via de Westland Natuur & Techniek Web (WNTweb).

Meer info

BSO

Speciaal voor groepen van de buitenschoolse opvang is er een actief programma ontwikkeld waarmee kinderen op speelse wijze leren over de Westlandse historie.

Meer info

Rondleiding klas
Rondleiding klas / foto Westlands Museum
Lesprogramma 'Westlandse buitenplaatsen'
Lesprogramma 'Westlandse buitenplaatsen' / foto Westlands Museum

Bedrijven

Zolang de 1,5 meter afstandsregel geldt, kunnen wij helaas geen bedrijvengroepen ontvangen.

Het Westlands Museum biedt uitstekende mogelijkheden voor het houden van vergaderingen, workshops, ‘hei-sessies' en teambuilding. Zo’n bijeenkomst wordt helemaal uniek in combinatie met een museumbezoek onder begeleiding van een ervaren gids, of door deelname aan een leuke activiteit.

Vergaderen en receptie

Het museum biedt faciliteiten aan voor kleine en grote gezelschappen. De ruimtes die beschikbaar zijn:

  • Hooiberg: 10 – 56 personen
  • Educatiezolder: 8 – 40 personen
  • Bestuurskamer: tot 8 personen

Buiten de openingsuren is het mogelijk om het gehele museum af te huren, waardoor tot 140 man ondergebracht kunnen worden.

Het museum heeft WIFI, grote schermen en flipover beschikbaar, en is – op de educatiezolder na – goed toegankelijk voor minder-validen. Wij verzorgen ook de catering, variërend van een kopje koffie tot een uitgebreid dinerbuffet. Neem voor een offerte op maat contact met ons op.

Prijzen locatieverhuur

Bedrijfsuitje met veilingklok-spel
Bedrijfsuitje met veilingklok-spel / foto Westlands Museum
Bedrijfsuitje in het museum
Bedrijfsuitje in het museum / foto Westlands Museum