Nl

Nieuws

Zomer-rondleidingen

In de zomervakantie organiseren we elke vrijdagmiddag een rondleiding voor bezoekers die individueel het museum bezoeken. De gids start zijn rondleiding om 14.00 uur en eenieder kan zich daarbij aansluiten. Er zijn twee thema’s die behandeld worden. Op 26 juli, 9 en 23 augustus neemt de rondleider je mee over de tentoonstelling ‘Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw’ en bezoek je de historische tuin. Op de vrijdagen 2, 16 en 30 augustus krijg je uitleg over de historie van de streek en de tuinbouw, bezoek je de tuin én krijg je een demonstratie klokinkopen. De rondleidingen duren ongeveer vijf kwartier.

Voor museumkaarthouders en kinderen is het bezoek gratis. Volwassenen betalen de normale entreeprijs, maar er zijn geen extra kosten voor deelname aan de rondleiding. Je hoeft je niet vooraf aan te melden; je kunt gewoon naar het museum toekomen.

Lees meer
Rondleiding door het museum

Ruimere openingstijden in zomervakantie

In de maanden juli en augustus hanteert ons museum langere openingstijden, zodat vakantiegangers ook 's-morgens al bij ons terecht kunnen. Dat geldt met name voor de dagen dinsdag tot en met vrijdag. Op die dagen is het museum al om 10.00 uur open. Op zaterdagen en zondagen blijft de openingstijd 13.00 uur. Al die dagen kan je tot 17.00 uur bij ons terecht. Kom dan ook eens een kijkje nemen in onze museumwinkel waar weer een breed scala aan groenten en fruit uit eigen (museum)tuin te koop is. Heerlijk! En voor een schappelijke prijs.

Lees meer
Historische tuin met schuit

Fietsexcursie Naaldwijk-Honselersdijk

Een groep van 20 personen bezocht de buitenplaatsen in Naaldwijk en Honselersdijk.

Lees meer

Geslaagde publieksopening

Zondag 28 april was de publieksopening van de expositie 'Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw'.

Lees meer