Nl

Nieuws

Workshops pastelkrijt in zomervakantie

Deze zomervakantie organiseren we een drietal workshops ‘Schilderachtig tekenen met pastelkrijt’. Dit krijt geeft een schilderachtig effect dat goed benut worden om de planten in de historische tuin af te beelden. De workshop is een goede gelegenheid om kennis te maken met pastelkrijt en de mogelijkheden die dat biedt. De deelnemers gaan de tuin in om ter plekke te gaan tekenen. Bij minder goed weer worden in de tuin materialen verzameld en vindt de workshop binnen in de Hooiberg plaats. Uiteraard worden de regels van het RIVM in acht genomen.

Deze activiteit wordt georganiseerd op de zondagen 26 juli, 9 en 16 augustus. Gestart wordt om 14.00 uur en het duurt twee uur. Hij is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Workshop-begeleider is Marja Ouwerling van Creatief centrum ‘t Atelier. Dankzij financiële ondersteuning van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven zijn de kosten voor deelname beperkt: € 10,00. Dat is inclusief toegang tot het museum en een bakje koffie of thee. Per workshop kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen. Vooraf aanmelden is benodigd en dat kan hieronder.

Aanmelden workshop zondag 26 juli

Aanmelden workshop zondag 9 augustus

Aanmelden workshop zondag 16 augustus

Lees meer

Burgemeester opent expositie WO2

Ook wethouder toont belangstelling

Wethouder Piet Vreugdenhil, conservator Ton Immerzeel en bestuurslid Joop van Raaij bekijken informatie over de Atlantikwall.

Wie maakt de mooiste bevrijdingsrok?

Wie maakt de mooiste bevrijdingsrok?

Lees meer

Museum heropent op dinsdag 9 juni

De overheid heeft aangegeven dat musea vanaf 1 juni weer hun deuren mogen openen. Daarvoor moeten zij wel vele maatregelen in acht nemen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers maximaal te borgen.

Ons museum opent de deuren voor het eerst weer op dinsdag 9 juni. Dan namelijk is ook de opening van de nieuwe tentoonstelling 'Oorlog. Wat zou jij doen?'. Per 9 juni hopen we weer veel mensen te mogen ontvangen.

Lees meer

Reparatie dijkpad

Was hard nodig door wortelgroei.

Lees meer

Schenking schilderij Viegers