Nl

Groepsarrangementen

Het Westlands Museum biedt 4 verschillende groepsarrangementen aan tegen een zeer scherp tarief.

arr Beleef het Westland

dag-arrangement € 37,00 p.p. (30 – 56 personen)

Dit populaire arrangement begint met een bezoek aan het Westlands Museum, waar de gasten onthaald worden met koffie en appeltaart. Daarna volgt een rondleiding door het museum en de historische tuin, en wordt er een demonstratie klokinkopen verzorgd. Na een stevige, luxe Westlandse lunch bezoek je in de middag de streek op een bijzondere manier: namelijk op een moderne Westlandse ‘schuit’. Vanaf het water is te zien hoe de streek zich heeft ontwikkeld tot de innovatieve Glazen Stad van tegenwoordig.

Meer informatie

Rondvaart door het Westland
Rondvaart door het Westland / foto Westlands Museum
Rondleiding door het museum
Rondleiding door het museum / foto Westlands Museum

arr Westlands trots

dag-arrangement € 37,00 p.p. (30 – 56 personen)

Het Westland kreeg zijn bekendheid als tuinbouwgebied met de teelt van de tafeldruif. Al in de Gouden Eeuw werd de druif kleinschalig geteeld als luxeproduct voor de elite, maar vanaf 1850 werd de productie sterk uitgebreid en vormde het meer dan 100 jaar het belangrijkste product van de streek. In dit arrangement maak je kennis met de geschiedenis van de Westlandse tuinbouw en specifiek de prachtige teelt van druiven.

In de ochtend breng je een bezoek aan het Westlands Museum, waar je middels een rondleiding de historie van de streek uitgelegd krijgt. Werkelijk prachtig is de historische tuin, waar je je in een andere tijd waant. Het geeft perfect een tuinbouwbedrijf weer van de eerste helft van de vorige eeuw.

Na een stevige Westlandse lunch bezoek je in de middag de prachtige, meer dan 100 jaar oude druivenkwekerij ‘Sonnehoeck’ in Kwintsheul. Gidsen nemen je mee terug in de tijd en leggen je alles uit over de ambachtelijke teelt van tafeldruiven, ooit het belangrijkste product in het Westland. Je sluit de dag af met een glaasje huisgemaakte appel/perensap.

Meer informatie

Druiven
Druiven / foto Westlands Museum

arr Westlands Museum

arrangement, € 28,00 (minimaal 20 personen)

Bij dit arrangement word je ontvangen met koffie en appeltaart. Daarna word je rondgeleid door een ervaren gids van het museum, waarbij je zowel de vaste expositie als de historische tuin bezoekt. Leuk onderdeel van de rondleiding is de demonstratie klokinkopen, waarbij je zelf als inkoper aan de slag kan. Aansluitend staat er een heerlijke Westlandse lunch voor je groep klaar.

Meer informatie

arr Rondleiding

arrangement, € 12,50 (minimaal 10 personen)

Dit arrangement houdt een bezoek aan het Westlands Museum in, waar er middels een rondleiding de historie van het Westland en de tuinbouw uitgelegd wordt. Leuk onderdeel van de rondleiding is de demonstratie klokinkopen, waarbij jezelf als inkoper aan de slag kan. Vooraf, of na afloop is er koffie met appeltaart.

Meer informatie