Nl

Workshop Landschapschilderen in pastelkrijt (10 okt) VOL!!!

Geïnspireerd op de stijl van Leendert Scheltema

Prijs: € 15,00 p.p.

Op dit moment is in ons museum een expositie van Leendert Scheltema (1876-1966) te bewonderen, een kunstenaar die in het Westland gewoond en gewerkt heeft. Hij is op Ameland geboren en is daar vaak teruggekeerd om te schilderen. Hij was leerling en bewonderaar van Jan Toorop. Zij bewonderden elkaars werk wederzijds. Leendert werkte in de nieuwe stijlen die in zwang waren in die tijd, Het impressionisme, pointilisme en luminisme. Hij maakte veel landschappen maar was ook bedreven in het maken van portretten.

Marja Ouwerling van Creatief Centrum 't Atelier begeleidt je in deze workshop van 2,5 uur bij het maken van een landschap in pastelkrijt. Gestart wordt met een korte rondgang over de Scheltema-expositie, gevolgd door een uitleg over de techniek en werkwijze. Bij goed weer gaan we natuurlijk buiten in de museumtuin schilderen, en anders comfortabel in De Hooiberg. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

De workshop start om 13.30 uur en wij zorgen voor alle materialen. Je hoeft dus niets mee te nemen. Een kopje koffie of thee bij binnenkomst is bij de prijs inbegrepen. Er geldt een maximum van 12 deelnemers. Voor donateurs, houders van een museumkaart en voor ontvangers van de nieuwsbrief geldt een korting van € 3,00 die bij binnenkomst op 10 oktober wordt terugbetaald. De prijs komt dan uit op € 12,00.

HELAAS, DEZE WORKSHOP IS AL VOL GEBOEKT

Deze workshop wordt ook georganiseerd op vrijdag 5 november en woensdag 15 december.