Nl

Workshop Landschapschilderen in pastelkrijt (5 nov)

Geïnspireerd op de stijl van Leendert Scheltema

Prijs: € 15,00 p.p.

Op dit moment is in ons museum een expositie van Leendert Scheltema (1876-1966) te bewonderen, een kunstenaar die in het Westland gewoond en gewerkt heeft. Hij is op Ameland geboren en is daar vaak teruggekeerd om te schilderen. Hij was leerling en bewonderaar van Jan Toorop. Zij bewonderden elkaars werk wederzijds. Leendert werkte in de nieuwe stijlen die in zwang waren in die tijd, Het impressionisme, pointilisme en luminisme. Hij maakte veel landschappen maar was ook bedreven in het maken van portretten.

Miranda Pronk van Creatief Centrum 't Atelier begeleidt je in deze workshop van 2,5 uur bij het maken van een landschap in pastelkrijt. Gestart wordt met een korte rondgang over de Scheltema-expositie, gevolgd door een uitleg over de techniek en werkwijze. Bij goed weer gaan we natuurlijk buiten in de museumtuin schilderen, en anders comfortabel in De Hooiberg. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

De workshop start om 13.30 uur en wij zorgen voor alle materialen. Je hoeft dus niets mee te nemen. Een kopje koffie of thee bij binnenkomst is bij de prijs inbegrepen. Er geldt een maximum van 12 deelnemers. Voor donateurs en houders van een museumkaart geldt een korting van € 3,00 die bij binnenkomst op 5 november wordt terugbetaald. De prijs komt dan uit op € 12,00.

Interesse om mee te doen? Er is nog één plekje vrij. Meld je telefonisch aan bij Gustaaf van Gaalen: 06-12985737