Nl

Workshop Portrettekenen (24 okt)

Tekenen in het voetspoor van Leendert Scheltema

Prijs: € 15,00 p.p.

Op dit moment is in ons museum een ​​​​expositie van Leendert Scheltema (1876-1966) te bewonderen, een kunstenaar die in het Westland heeft gewerkt. Hij is op Ameland geboren en is daar vaak teruggekeerd om te schilderen. Hij was leerling en bewonderaar van Jan Toorop. Zij bewonderen elkaars werk. Leendert werkte in de nieuwe stijlen die in zwang waren in die tijd, Het impressionisme, pointilisme en luminisme. Hij maakte veel landschappen maar was ook bedreven in het maken van portretten.

Miranda Pronk van Creatief Centrum 't Atelier begeleidt je in deze workshop van 2,5 uur bij het tekenen van een portret. Gestart wordt met een korte rondgang over de Scheltema-expositie, gevolgd door een uitleg over de techniek en werkwijze. Miranda helpt je bij vragen als 'Hoe begin ik?' en 'Waar moet ik naar kijken als ik een portrettekening wil maken?'. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

De workshop start om 13.30 uur en wij zorgen voor alle materialen. Je hoeft dus niets mee te nemen. Een kopje koffie van thee bij binnenkomst is bij de prijs inbegrepen. Er geldt een maximum van 12 deelnemers. Voor donateurs en houders van een museumkaart geld een korting van € 3,00 die bij binnenkomst op 24 oktober wordt terugbetaald. De prijs komt uit op € 12,00.