Nl

Workshop Pastelkrijt

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Prijs: € 20,00 p.p.

Tekenen met pastelkrijt geeft een schilderachtig effect en dat we mooi kunnen gebruiken om de planten uit de museumtuin af te beelden. Dit is een goede gelegenheid om kennis te maken met pastelkrijt en de mogelijkheden die dat biedt. We gaan de tuin in om materialen te verzamelen en bij mooi weer blijven we buiten tekenen. Bij minder goed weer gaan we in de Hooiberg aan de slag.

Met pastelkrijt werken we in lagen over elkaar en kunnen we precies werken, en juist het karakteristieke effect geeft wat meer vrijheid. Het gaat om de illusie van je voorwerpen, waarbij licht en schaduw, kleur en contrast erg belangrijk zijn.

De workshop start om 14.00 uur en duurt 2,5 uur. De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Enige ervaring is handig maar niet noodzakelijk. Het is wel fijn om een ​​oude handdoek bij je te hebben om op schoot te leggen als we buiten gaan werken. Wij zorgen verder voor alle spullen. Werkplaatsbegeleider is Marja Ouwerling van Creatief centrum 't Atelier. De prijs is inclusief toegang tot het museum en een bakje koffie van thee bij binnenkomst. Er geldt een maximum van 12 deelnemers. Voor donateurs en houders van een museumkaart geldt een korting van € 5,00  die bij binnenkomst op 17 juni wordt terugbetaald. De prijs komt voor hen uit op € 15,00.

Interesse om mee te doen? Meld je aan via formulier. Daar staat ook de financiering aan financiering. Na betaling is je aanmelding pas definitief.