Nl

Workshop botanische tekenen

VOL GEBOEKT

Prijs: € 10,00 p.p.

Je kent misschien wel de beroemde 17e eeuwse bloemstillevens en de botanische tekeningen waarbij een plant nauwkeurig wordt weergegeven met alle specifieke kenmerken. Deze tekeningen worden door de wetenschap nog steeds gebruikt, maar er is ook steeds meer belangstelling voor als kunstvorm.

Tijdens deze workshop gaan we planten, bladeren, bloemen, knoppen enz. zo natuurgetrouw tekenen als kan met potlood, waarbij het onderwerp op ware grootte en met de juiste contrasten wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt de tekening met kleurpotlood of aquarelverf uitgewerkt. Voor het onderwerp, de planten, zijn we aan het juiste adres, voor mooie voorbeelden duiken we de historische tuin van het museum in, om vervolgens aan de slag te gaan met de verzamelde planten.

De workshop start om 14.00 uur en duurt twee uur. De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Enige ervaring is handig maar niet noodzakelijk. Workshop-begeleider is Miranda Pronk van Creatief centrum ‘t Atelier. Dankzij financiële ondersteuning van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven zijn de kosten voor deelname beperkt: € 10,00. Dat is inclusief toegang tot het museum en een bakje koffie of thee. Er geldt een maximum van 12 deelnemers. 

Deze workshop is inmiddels vol.