Nl

Praktijkcursus Druiven snoeien (groep 2) VOLGEBOEKT

Leer hoe je de mooiste en lekkerste druiven kan telen

Prijs: € 60,00 p.p.

Wij bieden vanaf december de cursus ‘Druiven snoeien’ aan, bedoeld voor hobbytuinders die met druiventeelt aan de slag willen, of zich verder willen bekwamen. De cursus richt zich op de praktijk en dat betekent dat je in vier bijeenkomsten van een tot anderhalf uur daadwerkelijk aan de slag gaat met het snoeiwerk bij de druiven, inclusief het krentwerk.

In december wordt gestart met de wintersnoei. De ranken van het afgelopen jaar worden teruggesnoeid tot op de hoofdtakken. In april vindt de voorjaarssnoei plaats, wat inhoudt dat het teveel aan ranken uitgebroken wordt en de beste ranken aangebonden worden. Eind mei gaat de aandacht uit naar het krenten, en eind juni volgt dan de zomersnoei, waarbij er gedieft wordt.

De cursus wordt verzorgd door de druivenspecialisten van ons museum. Kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 60. Hiervoor krijg je vier praktijklessen en een informatief boekje. Ook de toegang tot het museum en een bakje koffie zijn bij de prijs inbegrepen. Voor donateurs van ons museum geldt een korting van 10 euro, die bij binnenkomst op de eerste cursusdag zal worden teruggegeven.

We starten met twee groepen met maximaal 10 cursisten. Voor groep 1 gaat het om de datums: 13 december, 17 april (2024), 29 mei en 26 juni (allemaal woensdagen). Voor groep 2 gaat het om de datums: 19 december, 23 april, 4 juni en 2 juli (allemaal dinsdagen). De starttijd is steeds 10.30 uur. Let wel: de groei van het gewas kan variëren, dus het kan zijn dat een datum vervroegd of verlaat moet worden. Dat communiceren wij tijdig.

Helaas: beide groepen zijn inmiddels vol. Mocht je interesse hebben: meld dit dan via [email protected]. Je wordt dan op de reservelijst gezet. Mochten er nog meer geïnteresseerden zijn, dan starten we wellicht een derde groep.