Nl

Kruiden en specerijen

lezing en rondgang

-

Wist je dat kruiden en specerijen al ver voor onze jaartelling bekend waren? Zo werden de arbeiders die in het oude Egypte aan de piramides werkten, uien en knoflook te eten gegeven om hun krachten op pijl te houden. Tuinkruiden komen vooral uit Europa en specerijen juist uit de tropen. Kruiden en specerijen worden gebruikt voor de smaak en geur. Daarnaast worden ze gebruikt voor balseming van overledenen.

Specerijen worden al eeuwen gebruikt en zijn naar Europa gebracht door ontdekkingsreizigers als Marco Polo, Columbus en in een later stadium de VOC in de Gouden Eeuw. Heden ten dage wordt de handel van specerijen gedaan via Rotterdam, Hamburg, New York, Singapore en Bombay. De laatste jaren staan kruiden en specerijen weer volop in de aandacht, onder andere door de vele kookprogramma's op TV.

Deze middag vertelt deskundige Gerard van der Veen van de TU Delft je allerlei interessante weetjes over kruiden en specerijen. Samen bezoek je de kruidentuin van het museum. Aanvang 14.00 uur. De lezing is gratis, maar wel betaal je de reguliere entree voor het museum.