Nl

Herboristenbal

Een prachtig evenement met een mix van kunst, cultuur, natuur en historie

Op deze dag organiseren we in samenwerking met vele Westlandse organisaties het Herboristenbal 2024. Dit grootse evenement vindt plaats in de historische tuin van ons museum want een van de belangrijkste doelen is om aandacht te besteden aan een groene leefomgeving. Dat doen we door het samenbrengen van kunst, cultuur, natuur en historie.

Zowel in de middag als in de avond worden er talloze workshops en presentaties gegeven, over imkerij, biologische gewasbescherming, fermenteren, kruiden verwerken, enzovoort. In het middagdeel zijn er ook voor kinderen veel activiteiten te doen. Vooraf kunnen de kinderen al aan de slag met het inkleuren van een mooie tekenplaat van Ben de Bij. Lever hem vóór 2 juli in bij het Westlands Museum en maak kans op mooie prijzen!

Naar de kleurplaat

Kunst is in een grote verscheidenheid aanwezig tijdens het Herboristenbal. Diverse dichters en vertellers lopen door de tuin om hun voordrachten aan het publiek te doen, je kunt een workshop ‘kunst maken’ volgen en er zijn Westlandse schilders bezig om de tuin mooi vast te leggen. Ook is een spectaculaire digitale fotopresentatie van Marcel Batist te bewonderen.

Het geheel wordt gelardeerd met muziek- en theateroptredens van onder andere het Bulesco saxafoonkwartet, Westlands Klassiek, de Plankeniers en Howin’Peat Band. Kortom: een evenement dat je niet mag missen.

Het Herboristenbal is op zaterdag 6 juli geopend van 13.00 tot 21.00 uur. De entree voor volwassenen is
€ 7,00 (ook geldig voor de rest van het museum). Kinderen t/m 17 jaar, museumkaarthouders en donateurs hebben gratis toegang.

Deze activiteit is financieel mogelijk gemaakt dankzij Fonds 1818, Westland Cultuurweb en Loswal 'De Bonnen'.