Nl

Fietsexcursie kunstschilder Ben Viegers

korte lezing plus fietstocht met gids

Prijs: € 7,50 p.p.

In ons museum is een prachtige tentoonstelling over Ben Viegers te zien. Viegers (1887-1947) was een haagse kunstschilder die met zijn Harley-Davidson erop uit trok om de mooiste plekken te schilderen. Hij kwam graag in het Westland waar hij diverse gebouwen op impressionistische wijze wist vast te leggen.

Met deze fietsexcursie gaan we een aantal van die plekken bezoeken; veel van die geschilderde gebouwen zijn namelijk nog steeds in het landschap aanwezig. Ter plekke wordt een toelichting gegeven door gids Harry Groenewegen. 

We starten om 13.30 uur in het museum met een korte lezing, onder het genot van een bakje koffie/thee. Rond 14.00 uur stappen we op de fiets en zullen onder andere Wateringen, Poeldijk en Naaldwijk bezoeken. Zichtbaar wordt dan wat Viegers heeft geschilderd, maar ook wat hij heeft weggelaten. Rond 16.00 uur zijn we terug bij het museum.

Aanmelding en betaling vooraf is benodigd. Dat kan via het formulier, onderaan deze pagina. Na versturing van je aanmelding (kan voor meerdere personen tegelijk), krijg je direct een verzoek tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving definitief.