Nl

Museum kleurt Oranje

Mini-expositie van verzamelaar Wim Bom

In het kader van de oranje-maand april is in ons museum de Oranje-verzameling van Wim Bom te zien. Deze Westlander heeft in de loop der jaren een omvangrijke verzameling rondom het koningshuis opgebouwd. Wim is een echte fan van het Oranjehuis: “Als oud-geschiedenisdocent kom ik het Oranjehuis overal tegen. De familie van Oranje Nassau is immers sterk verbonden met de Nederlandse geschiedenis. Met deze tentoonstelling wil ik leuke items uit mijn verzameling en mijn enthousiasme over het Oranjehuis delen met het publiek.” Er is van alles te zien: van bekers en spellen tot foto’s en documenten. Speciaal voor kinderen is er een kleurplaat en een puzzel, die grote Oranjefans natuurlijk ook mogen maken.
De tentoonstelling is tot en met 26 mei dagelijks te zien In het Dijkhuisje in de historische tuin van het museum. Wim is op de zondagen 7, 21 en 28 april aanwezig om de bezoekers toelichting te geven.


Op zondagmiddag 21 april verzorgt Wim bovendien een uitgebreide lezing over de Oranjes. En op bevrijdingsdag - 5 mei - organiseren we een fietsexcursie langs herkenningspunten van de Oranjes in het Westland. Meer informatie is te vinden bij de Agenda op deze website. Je kunt je daar ook aanmelden voor de lezing en/of de fietsexcursie.