Nl

Workshop pastelkrijt VOLGEBOEKT

Het Westland in het licht van Rembrandt (26 jan)

Prijs: € 7,50 p.p.

Rembrandt van Rijn was een meester in het schilderen van licht en donker, hij durfde het aan om een ongewone belichting in zijn portretten te schilderen. Inspirator voor hem was de Italiaanse schilder Caravaggio. Het werk van Rembrandt had echter een meer Calvinistische inslag. Hij maakte de dingen niet mooier dan dat ze waren en schilderde echt wat hij voor zich zag en had veel interesse voor de gewone alledaagse dingen. Dat heeft hem veel problemen met zijn opdrachtgevers opgeleverd, maar hij weigerde om zich aan te passen. Uiteindelijk heeft hij door die houding de grootste faam behaald vanaf de Gouden Eeuw tot aan de dag van vandaag.
In deze workshop gaan we de belichting van Rembrandt analyseren en uitwerken in pastelkrijt. Eerst in de voor Rembrandt gebruikelijke onderschildering met een bruine kleur in verschillende tonen. Daarna worden de kleuren toegevoegd. We gaan hiervoor natuurlijk niet met een portret aan de slag; dat past niet in dit korte tijdsbestek. Er zijn in het museum mooie voorwerpen en producten die we daar wel voor gaan gebruiken. Zo gaan we de Westlandse voorwerpen in het licht van Rembrandt zetten.

De workshop start om 14.00 uur en duurt twee uur. De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden, enige ervaring is handig maar niet noodzakelijk. Workshop-begeleider is Marja Ouwerling van Creatief Centrum 't Atelier in Naaldwijk. Dankzij financiële ondersteuning van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven zijn de kosten voor deelname zeer beperkt: € 7,50. Dat is inclusief toegang tot het museum en een bakje koffie of thee. Er geldt een maximum van 12 deelnemers.

De Workshop is inmiddels volgeboekt. Je kunt je dus helaas niet meer aanmelden. Op zondag 9 februari organiseren we een workshop Botanisch tekenen. Daar is nog wel ruimte voor aanmeldingen.

Bekijk informatie over de workshop Botanisch tekenen