Nl

Workshop pastelkrijt

Schilderachtig tekenen in de historische tuin VOLGEBOEKT

Prijs: € 10,00 p.p.

Deze workshop is vol. U kunt nog wel inschrijven voor de workshops 'Botanisch tekenen', op 13 september, 27 september of 18 oktober.

Tekenen met pastelkrijt geeft een schilderachtig effect en dat kunnen we mooi gebruiken om de planten uit de museumtuin af te beelden. Dit is een goede gelegenheid om kennis te maken met pastelkrijt en de mogelijkheden die dat biedt. We gaan de tuin in om materialen te verzamelen en bij mooi weer blijven we buiten tekenen. Bij minder goed weer gaan we in de Hooiberg aan de slag.

Met pastelkrijt werken we in lagen over elkaar en kunnen we heel precies werken, en juist het schilderachtige effect geeft wat meer vrijheid. Het gaat om de illusie van je voorwerpen, waarbij licht en schaduw, kleur en contrast erg belangrijk zijn.

De workshop start om 14.00 uur en duurt twee uur. De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Enige ervaring is handig maar niet noodzakelijk. Het is wel fijn om een oude handdoek bij je te hebben om op schoot te leggen als we buiten gaan werken. Workshop-begeleider is Marja Ouwerling van Creatief centrum ‘t Atelier. Dankzij financiële ondersteuning van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven zijn de kosten voor deelname beperkt: € 10,00. Dat is inclusief toegang tot het museum en een bakje koffie of thee. Er geldt een maximum van 12 deelnemers.