Workshop Botanisch tekenen (21 nov) VOL!!!

Aan de slag met natuurlijke producten uit de historische tuin

Je kent misschien wel de beroemde 17 e eeuwse tekeningen waarin een plant weergegeven wordt met alle specifieke kenmerken. Deze tekeningen worden door de wetenschap nog steeds gebruikt, maar er is ook meer belangstelling voor als kunstvorm.

Tijdens deze workshop gaan we planten, bladeren, bloemen, knoppen enz. zo natuurgetrouw tekenen als kan met potlood, waarbij het onderwerp op ware grootte en met de juiste contrasten wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt de tekening met kleurpotlood van aquarelverf uitgewerkt. Voor het onderwerp, de planten, zijn we aan het juiste adres, voor voorbeelden we de historische tuin van het museum in, om vervolgens aan de slag te gaan met de verzamelde planten.

De workshop start om 13.30 uur en duurt 2,5 uur. De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Enige ervaring is handig maar niet noodzakelijk. Werkplaatsbegeleider is Miranda Pronk van Creatief centrum 't Atelier. Wij zorgen voor alle materialen dus je hoeft niets mee te nemen. Een kopje koffie van thee bij binnenkomst is bij de prijs inbegrepen, naar de toegang tot het museum. Er geldt een maximum van 12 deelnemers.
Voor donateurs en houders van een museumkaart geld een korting van € 3,00 die bij binnenkomst op 21 november wordt terugbetaald. De prijs komt uit op € 12,00.

HELAAS, DEZE WORKSHOP IS AL VOL GEBOEKT.