Nl

Lezing

Tafeletiquette Vroeger en Nu

Prijs: € 5,00 p.p.

Eet je weleens met speciale gasten? Ga je soms naar een restaurant en treed je zo nu en dan op als gastheer of gastvrouw? Hoe ga je dan om met de ober? Wanneer leg je je servet op schoot en hoe sluit je het couvert? En hoor je altijd een toost uit te brengen?
Iedereen vraagt zich weleens af of het goed gaat, of het nu voor elke dag of voor een speciale gelegenheid is. En of het beter kan.

Nahnya barones van Voorst tot Voorst, van EETIQUETTE Training en Advies, belicht deze middag onze tafelgebruiken: hoe waren ze in de Gouden Eeuw en hoe zijn ze tegenwoordig? Waar komen ze vandaan? Aan de hand van de beelden geeft zij tips voor aan tafel.
Een kleine test vormt het eerste onderdeel van de middag. Wie weet ga je wel met de prijs naar huis, het bekende etiquetteboek 'Hoe hoort het eigenlijk?' van Amy Groskamp - Ten Have. Wat zeker is, is dat je na afloop helemaal weet hoe het hoort: zo zul je voortaan met meer stijl tafelen en nog aangenamer gezelschap zijn voor je gasten.

De lezing - geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden - vindt plaats in de 'Hooiberg' van ons museum en start om 14.00 uur. De lezing duurt twee uur, inclusief een pauze. Aanmelden vooraf is benodigd. Dat kan via onderstaand formulier. Na versturing van je aanmelding (kan voor meerdere personen tegelijk), krijg je direct een verzoek tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving definitief.