Documentaire 'Laatste kouwe tuinder'

Première in het museum

Op zondag 14 april vindt in het Westlands Museum de première plaats van de documentaire ‘Laatste kouwe tuinder’. De film geeft een indrukwekkend beeld van de beëindiging van het tuindersbedrijf van Peter Zuijderwijk, de ‘laatste kouwe tuinder van het Westland’. Na ruim 40 jaar tuinen aan de Molenweg in Monster, ging het bedrijf van deze markante tuinder eind vorig jaar tegen de vlakte. Deze sloop was voor documentairemaker Angelo Damen meer dan genoeg reden om zijn filmcamera te pakken en Zuijderwijk de laatste maanden van 2018 op de voet te volgen tijdens het ontmantelingsproces. Dit leverde als resultaat een prachtige en indringende documentaire op. De titel van deze 57 minuten durende film staat symbool voor de kleine tuinder die wars van alle moderniseringen in de tuinbouw zich op zijn manier toch staande kan houden.
De film wordt op zondagmiddag 14 april drie keer getoond, om 13.30, 14.45 en 16.00 uur. Tickets kosten € 10 per persoon en dat is inclusief een kopje koffie/thee èn toegang tot het museum. Voor museumkaarthouders, museumdonateurs en kinderen (t/m 17 jaar) geldt een gereduceerd tarief van € 7 per persoon. Tickets zijn niet vooraf te reserveren of te bestellen. Vanwege de verwachte drukte word je verzocht zo veel als kan met de fiets naar het museum te komen. Het museum is deze zondag iets langer dan gebruikelijk open: van 13.00 – 17.30 uur.

PS: Op deze middag vindt ook de wielerwedstrijd Omloop van de Glazen Stad plaats, met start en finisch aan de Vogelaer te Kwintsheul (vlakbij het museum). Dit kan verkeerstechnisch soms voor oponthoud zorgen. Dat is met name om 13.00 uur het geval (de start richting Kwintsheul) en rond 17.00 uur, wanneer er twee plaatselijke rondes langs het museum worden gereden. De afzetting van de weg zal steeds tijdelijk zijn.