Thema druivenkrenten

Familiefoto in de krenttijd

Op zondag 2 juni staat het Westlands Museum in het teken van het druiven krenten. In de muurkas, de kopkas en de kniekas staan druivenbomen van de belangrijkste soorten die vroeger in het Westland voorkwamen. De vrijwilligers van het museum laten je graag zien hoe er gekrent wordt en je kunt natuurlijk alles over de druiventeelt aan hen vragen. Speciaal voor de kinderen is er de mogelijkheid om zèlf te krenten. Onder begeleiding van een ervaren krentster kunnen zij de fijne kneepjes van het vak leren.

Voor wie helemaal in de sfeer van vroeger wil komen, is er deze middag de mogelijkheid om een ouderwetse foto te laten maken in de druivenserre. Je kunt daarvoor historische kleding van het museum aantrekken en plaatsnemen op de krenttrappen. Superleuk voor jonge gezinnen, oudere stellen of vriendengroepen. De foto wordt vermaakt in sepia en per mail naar je toegestuurd. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar wel geldt de normale museumentree.

Historische groepsfoto (laten) maken
Historische groepsfoto (laten) maken / foto Westlands Museum