Nl

Driedaagse cursus schilderen

kortingstarief voor donateurs en museumkaarthouders

-
Prijs: € 280,00 p.p.

Van 19 tot en met 21 mei organiseren we een driedaagse schildercursus in onze historische tuin. Docent is Marja Ouwerling, die de afgelopen jaren al verschillende workshops bij ons gegeven heeft en dat is uitermate goed bevallen. De workshops worden goed bezocht en de deelnemers zijn enthousiast. Nu maken we een volgende stap: we organiseren een driedaagse waarin we gaan schilderen in de buitenlucht. ‘Plein air schilderen’, zoals de impressionisten dat in de negentiende eeuw deden. Deze zomer zal in het museum een tentoonstelling over Leendert Scheltema worden georganiseerd. Scheltema was een schilder die in Wateringen woonde en hij schilderde in de buitenlucht. We besteden in de driedaagse ook aandacht aan zijn werk. In de museumtuin staan in mei heel wat gewassen te groeien en te bloeien. Dat zijn dankbare onderwerpen om te schilderen. Er zijn mooie muurtjes, doorkijkjes en kassen. De schildersezels en de acrylverf staan klaar en Marja Ouwerling is enthousiast. We rekenen natuurlijk op mooi weer, maar ook bij minder weer kunnen we aan de slag!

De cursus vindt plaats op woensdag 19 mei, donderdag 20 mei en vrijdag 21 mei, steeds van 10 – 17 uur. Voor koffie/thee, lunches en hapjes wordt gezorgd en ook de schildermaterialen liggen voor je klaar. Het gedetailleerde programma vind je hier.

De all-in prijs voor deze cursus is € 295, maar als donateurs of houders van een museumkaart ontvang je een korting van € 15. Er geldt een minimum van 7 en een maximum van 10 deelnemers. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Na versturing van je aanmelding (kan voor meerdere personen tegelijk), krijg je direct een verzoek tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving definitief.

Ben je geen donateur, en heb je geen Museumkaart? Meld je dan hier aan (voor het reguliere tarief van 295 euro).

Uiteraard houden we de ontwikkelingen met betrekking tot corona goed in de gaten. Mocht de workshop niet door kunnen gaan vanwege corona-maatregelen, dan krijg je uiteraard het volledige bedrag geretourneerd.